Håndværkere fejret ved rejsegilde for Microsoft-domicil

Flag og kranse vajede højt over Kanalvej midt i Lyngby, da der blev holdt rejsegilde for Microsofts nye danske domicil onsdag den 12. november.

Håndværkerne var æresgæster

Æresgæsterne var de håndværkere, som i knapt halvandet år har arbejdet på byggeriet. 

I sin tale fremhævede direktør i Danica Ejendomme, Peter Mering, da også det flotte arbejde, som håndværkerne har leveret. "Jeg vil gerne takke jer for godt samarbejde, og fordi I altid holder fokus på både kvalitet, tidsplan og sikkerhed på arbejdspladsen", lød det fra bygherren.

Også Lyngby-Taarbæk Kommunes borgmester, Sofia Osmani, takkede håndværkerne for deres arbejde med at forandre Kanalvej. "Hver morgen cykler jeg forbi byggepladsen på vej til arbejde, og det er både spændende og imponerende at se, hvor hurtigt byggeriet har taget form", sagde Sofia Osmani, der samtidig glædede sig over, at Microsoft havde valgt at placere deres nye domicil i netop Lyngby.

Derfor blev det Lyngby

I forlængelse af dette fortalte direktør i Microsoft, Charlotte Mark, i sin tale, hvorfor virksomheden havde valgt placeringen i Lyngby: "Vi valgte Lyngby efter at have scannet 60 steder i det storkøbenhavnske område. Men det blev Lyngby, fordi byen er hyggelig og har masser af tilbud til vores medarbejdere og de mange gæster, der hvert år kommer fra hele verden og besøger Microsoft. Derudover er der naturligvis de gode transportmuligheder, og så var visionen om Lyngby som vidensby en afgørende faktor", sagde Charlotte Mark, der ligesom de øvrige talere takkede håndværkerne for professionelt arbejde og fremhævede deres fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed.

Klar til indflytning i oktober 2015

Efter planen skal bygningen stå færdig i oktober 2015. På det tidspunkt vil Microsofts ca. 900 danske medarbejdere flytte fra deres nuværende kontorer i Hellerup og Trørød til Kanalvej.

Ifølge Microsoft selv byder det nye domicil på perfekte rammer for en moderne vidensvirksomhed. Bygningen er indrettet, så den imødekommer de behov, medarbejderne har for både koncentration, videndeling og socialt samvær. 

I øvrigt bliver det ikke kun Microsoft-medarbejderne, som kommer til at nyde godt af faciliteterne. Planerne er nemlig, at virksomhedens såkaldte tech-cafe skal være åben for alle. Det betyder, at borgere og besøgende i Lyngby kan komme forbi og få sig en kop kaffe, mens de oplever Microsofts nyeste produkter. Læs mere

Se fotos fra rejsegildet

Se hvordan byggeriet har udviklet sig fra første spadestik i sommeren 2013

Hvorfor holder man rejsegilde?