Parkering

Parkering i anlægsperioden 

Kanalvejsgrunden var tidligere en stor p-plads. For at sikre et tilstrækkeligt antal  alternative parkeringsmuligheder for bilister blev parkeringsbehovet i centrum af Lyngby kortlagt. 

Kortlægningen viste, at der i hverdagene er et tilstrækkeligt antal p-pladser, mens der primært er overbelastning i nogle få timer om lørdagen. På den baggrund blev der etableret erstatningsparkering, som det fremgår nedenfor og på kortet til højre. 

P-pladser i grønt område ved Lyngby Storcenter

Der er midlertidigt etableret 140 p-pladser i det grønne område ved Lyngby Storcenter. P-pladserne kan benyttes gratis, men 90 af pladserne er begrænset til to timers parkering. 

P-kældre under Lyngby Storcenter og Kulturhuset

Under Lyngby Storcenter er der 1.080 p-pladser, og i kælderen under Kulturhuset er der 300 p-pladser. Om søndagen er det gratis at parkere i kælderen under Lyngby Storcenter.

P-pladser på Nørgaardsvej 

Efter kl. 17 kan man parkere gratis på Nørgaardsvej nr. 37-41, hvor der er 60 parkeringspladser. Dette gælder både på hverdage og i weekenden.

P-kælder under Microsoft

Kælderen under Microsofts domicil på Kanalvej har ca. 260 p-pladser. På hverdage mellem klokken 8 og 17 er de forbeholdt Microsofts ansatte, men uden for dette tidsrum kan alle parkere i p-kælderen, og porten derned står åben hele døgnet.

Fra mandag til lørdag mellem klokken 17 og 8 den følgende dag er det gratis at benytte p-kælderen i én time. Efter en time koster det seks kr. pr. halve time. Om søndagen er det gratis at parkere i p-kælderen. 

Når man kører ind og ud af p-kælderen, fotograferer et kamera bilens nummerplade. På den måde bliver det registreret, hvor længe man parkerer. Man betaler, når man forlader p-kælderen. Betaling sker ved en af de betalingsautomater, der er placeret flere steder i p-kælderen. Her taster man sine kreditkortoplysninger og bilens registreringsnummer.